Anime és érdekesség

Az embe nem nagyon változik,

ha igen akkor drasztikusan!

MENÜ

Történet

A történet azzal kezdődik, hogy Kuchiki Rukia shinigamiként (shinigami=halálisten) megjelenik Ichigo szobájában. Meglepődik rajta, hogy Ichigo képes látni őt, mert a shinigamik és általában a szellemi lények a közönséges emberek számára láthatatlanok, csak a nagyon nagy vagy a nagyon kis szellemi energiával rendelkezők (értsd: haldoklók) képesek erre. Azonban nincs sok ideje meglepődni, mert egy Hollow (egy elkárhozott lélek) megtámadja Ichigo családját és meg kellene védenie őket. Azonban – egyéb okokból – alulmarad, és erejét Ichigonak adja, aki megvédi a testvéreit. Azonban Rukia szellemi energiája egyszerre felébreszti a saját belső erejét is, ami eddig rejtőzködött és képességeiben messze felülmúlja a legtöbb közönséges shinigamiét is.

szellemienergi

A következő nap Rukia egyszer csak betoppan Ichigo osztályába, mint cserediák, és úgy viselkedik, mint egy normális ember. Mint kiderül, ereje átadása miatt kénytelen az emberek világában maradni, egy ideiglenes póttestben arra várva, hogy shinigami ereje visszatérjen. Addig is Ichigo helyettes shinigamiként gyakorlatilag teljesíti Rukia feladatait – azaz elpusztítja az egyre gyakrabban megjelenő Hollowokat és a Földön bolyongó lelkeken elvégzi a lélektemetés szertartását, amivel azok a Soul Societybe kerülnek.

rukia(hello)

Rukia azonban azzal, hogy erejét egy embernek adta – még ha szükségből is – vétett a Soul Society törvényei ellen. Így aztán akarata ellenére visszaviszik, és halálra ítélik, Ichigo és szintén különleges képességű barátai pedig a megmentésére indulnak. Az anime első nagy szakasza így veszi kezdetét.

kezdés

Ezután Ichigó megtanulja, amit egy halálistennek tudni kell, Urahara segitségével. Eközben a többiek is fejlesztik a tudásukat(Isida, Orihime, Chad). Ezután elindulnak a Tiszta lelkek városába(Megy velük yoruichi. Közbe jön egy két dolog, ezért Kukaku-hoz mennek, hogy be tudjanak jutni a városba(Ganju is velük megy). Mikor bejutnak Ichigo és a többiek több halálistennel is találkoznak. Ichigo kivételével mindenkit elfognak. Ichigo megmenti Rukiát. Megküzd a 13.osztag kapitányával(és nyer). Ezután kiderül még egy két érdekes dolog a háttérben(de jobb, ha megnézitek az összer részt és érteni fogjátok, aki meg látta tudja mire gondolok). Ezekután Ichigót helyettes halálistennek nevezik ki. Tovább nem mesélem, elég hosszú lenne ^^De érdemes megnézni az az animimét(aki látta meg tudja miért lenne hosszú^^).

ichigo(kék szem) bankai tudásabankai elött

Asztali nézet